tarihinde yayınlandı Yorum yapın

AYÇİÇEK YAĞI

Latince Bitki Adı :Helianthus anuus
Türkçe Bitki Adı:Ayçiçeği, Günebakan
Drog adı:Helianthi Oleum ( Ayçiçek Yağı )

Soğuk presleme ile elde edilen Ayçiçek Yağının bileşiminde değerli doymamış yağ asitlerinden %50-64 oranında Linoleik Asit (Omega 6), %25-42 oranında Oleik Asit ( Omega 9 ) % 4-7 oranında Palmitik Asit bulunmaktadır. Doğal yağ olduğu için pişirme ya da kızartma amaçlı değil salata, soslarda ya da yemeklere pişirdikten sonra katarak kullanılabilir. 

Ayçiçek yağının K vitamini içeriğinin diğer yağlara göre daha düşüktür.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir