tarihinde yayınlandı Yorum yapın

TATLI BADEM YAĞI

Bitki adı – Latince: Prunus dulcis var. dulcis
Türkçe Bitki Adı: Badem
Drog Adı: Amygdalarum oleum

Badem tohumlarından soğuk presleme yolu ile elde edilen sabit bir yağdır. 
Bu özel üretim şekli nedeniyle bileşiminde doymamış yağ asitlerinden oleik asit (%71) ve linoleik asit (%19) oranları yüksektir. Soğuk pres badem yağı değerli yapısı nedeniyle kozmetik preparatların terkibinde kullanılmaktadır.

Badem Yağının salatalarda da kullanım alanı mevcut olup, değerli ve pahalı bir yağ oluşu bu tür bir kullanımı ön plana çıkartmaz.

tarihinde yayınlandı Yorum yapın

NAR ÇEKİRDEĞİ YAĞI

Latince Bitki Adı : Punica granata
Drog Adı           : Punicae granatae seminae oleum

Soğuk pres tekniği ile elde edilmiştir. Koruyucu ve katkı maddesi içermemektedir.

Yağ Asidi Dağılımı%
                         Miristik Asit   – 0,09
                         Palmitik Asit  – 3,29
                         Palmitoleik Asit – 0,12
                         Margarik Asit – 0,05
                         Stearik Asit   – 2,13
                         Oleik Asit      – 8,66
                         Linoleik Asit   – 5,81
                         Linolenik Asit – 0,06
                         Araşidik Asit  – 0,42
                         Ekosenoik Asit – 0,70
                         Punicic Asit   – 78,67

Nar Çekirdeği Yağı E Vitamini içeriği yüksektir. %0,6 oranında, antioksidan özellikteki polifenolleri içermektedir. 

Fonksiyonel gıda olarak kullanıldığı kayıtlıdır. 

tarihinde yayınlandı Yorum yapın

ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YAĞI

Vitis viniferae seminae oleum

Latince Bitki Adı :Vitis vinifera
Türkçe Bitki Adı :Üzüm
Drog Adı  :Vitis viniferae seminae oleum ( Üzüm Çekirdeği Yağı )

Üzüm çekirdeği, iklim koşullarına, üzüm çeşidine ve olgunluğuna bağlı olmak üzere yapısında, %5-20 oranları arasında sabit yağ taşımaktadır. Üzüm çekirdeği yağı, başta Linoleik ve Oleik asit gibi doymamış yağ asitlerince zengindir. Bileşimindeki doymuş yağ asitleri ender olarak % 15’i aşar. Yani yüksek oranda doymamışlık özelliğindedir. İçinde yüksek miktarda E Vitamini bulunur ve bu nedenle antioksidan özelliğe sahiptir.
Tablo, üzüm çekirdeği yağının içeriğindeki bileşenleri ve oranlarını özetlemektedir:

Yağ Asitleri Yağ Oranları (%)
Palmitik asit      C16:0 7 – 10
Palmitoleik asit C16:1 En fazla 0,5
Stearik asit       C18:0 3 –    6
Oleik asit          C18:1 14 – 22
Linoleik asit      C18:2 35 –  73
Linolenik asit    C18:3 En fazla  0,5

Beslenme amaçlı direkt kullanılabileceği gibi salata ve soslara ilave edilerek de tüketilebilir.

tarihinde yayınlandı Yorum yapın

Organik Naturel Sızma Zeytinyağı

ZEYTİNYAĞI (Olivae oleum)

Zeytin ağacının olgun meyvalarının soğuk  preslenmesi sonucu, E vitaminince zengin sabit yağ elde edilir. Yağın bileşiminde %65 ila %86 kadar, doymamış yağ asitlerinden Oleik asit (Omega 9) ve %15  kadar Linoleik asit (Omega 6) vardır.  Bu yağ, doğal yapısı gereği  0 °C  ila  9 °C arası donma özelliğindedir.  

tarihinde yayınlandı Yorum yapın

CEVİZ YAĞI

Latince Adı:Juglans regia L.
Türkçe Bitki Adı :Ceviz
Drog Adı:Juglandis regiae nucum Oleum (Ceviz Yağı)

Ceviz Yağı içeriğinde doymamış yağ asitlerinden Linoleik asit (Omega-6) %57,50 , Linolenik asit ( Omega-3) %13,78, Oleik asit ( Omega-9) %18,71 oranında bulunmaktadır. Ayrıca Araşidik ve Ekosenoik asitler de düşük oranda da olsa doymamış yağ asitleri olarak bulunurlar. 
Doymuş yağ asitlerinden ise Palmitik asit %6,65, Stearik asit % 2,92 ve Palmitoleik asit %0,14 gibi çok düşük oranda yer almaktadır.

Ceviz Yağı’nın Fonksiyonel gıda olarak kullanıldığı kayıtlıdır.  

Aşırı duyarlı kişilerde alerjik reaksiyonlar gözlenebilir.

tarihinde yayınlandı Yorum yapın

HAŞHAŞ YAĞI

Latince Bitki Adı :Papaver somniferum L.
Türkçe Bitki Adı:Haşhaş
Drog Adı:Papaveris Oleum (Haşhaş Yağı)

Mavi – gri renkte küçük tohumların soğukta preslenmesi ile açık sarı renkli sabit yağı elde edilmektedir. Yağ oranı % 40-51 civarındadır. Haşhaş yağının bileşiminde doymamış yağ asitlerinden % 62-72 oranında Linoleik asit (Omega 6), %15-20 oranında Oleik asit (Omega 9) vardır. Ayrıca doymuş yağ asitlerinden %4,8 – 9,5  Palmitik asit  ile  %2- 2,9  Stearik asit  bulunmaktadır.

Dahilen: Fonksiyonel gıda olarak kullanıldığı kayıtlıdır. Bazı preparatların terkibinde yer aldığı kayıtlıdır. 
   .
Aromaterapide masaj yağı olarak kullanılır.

Diğer yağların inceltilmesi ve seyreltilmesinde, ayrıca bazı hamur işlerine özel aroma katmak için kullanılabilir.

tarihinde yayınlandı Yorum yapın

AYÇİÇEK YAĞI

Latince Bitki Adı :Helianthus anuus
Türkçe Bitki Adı:Ayçiçeği, Günebakan
Drog adı:Helianthi Oleum ( Ayçiçek Yağı )

Soğuk presleme ile elde edilen Ayçiçek Yağının bileşiminde değerli doymamış yağ asitlerinden %50-64 oranında Linoleik Asit (Omega 6), %25-42 oranında Oleik Asit ( Omega 9 ) % 4-7 oranında Palmitik Asit bulunmaktadır. Doğal yağ olduğu için pişirme ya da kızartma amaçlı değil salata, soslarda ya da yemeklere pişirdikten sonra katarak kullanılabilir. 

Ayçiçek yağının K vitamini içeriğinin diğer yağlara göre daha düşüktür.

tarihinde yayınlandı Yorum yapın

ÇÖREKOTU YAĞI

Latince Bitki Adı :Nigella sativa L.
Türkçe Bitki Adı :Çörekotu
Drog Adı   :Nigellae sativae oleum (Çörekotu Yağı)

Çörekotu tohumlarının soğuk preslenmesi ile sabit yağı üretilir. Tohumları, hem uçucu yağ hem de sabit yağ taşımaktadır. 
Çörekotu yağı, esansiyel (elzem) yağ asitlerinden özellikle Linoleik asit (Omega-6) ve Oleik (Omega-9) asitce zengindir. 
Sabit yağ kompozisyonu tabloda detaylı verilmiştir.

Yağ Asitleri Yağ Oranları(% )

Miristik asit _ 0.5
Palmitik asit _13.7
Palmitoleik asit _ 0.1
Stearik asit _ 2.6
Oleik asit _23.7
Linoleik asit (Omega 6) _ 57.9
Linolenik asit (Omega 3) _ 0.2
Araşidonik asit _ 1.3

Çörekotu yağında, Timohidrokinon, Selenyum Çinko, Demir, Bakır ve Kalsiyum mineralleri içerir.

Çörek otu yağı gıda amaçlı olarak, özel aroması nedeniyle ekmek yapımında ve balzamik sirkelere karıştırmak suretiyle salatalara sos olarak  da  kullanılabilir. 
Aşırı duyarlı kişilerde alerjik reaksiyonlar gözlenebilir. Bu durumda kullanıma son verilmelidir.

tarihinde yayınlandı Yorum yapın

KİMYON SABİT YAĞI

Latince Bitki Adı :Cuminum  cyminum L.
Türkçe Bitki Adı :Kimyon
Drog Adı  :Cumini fructus oleum (Kimyon Yağı)


Bio Inspecta tarafından sertifikalanmış organik üründür. »»

Isıl işlem olmaksızın mekanik yöntemle üretilmiştir.

İçindekiler: % 100 Kimyon Yağı. Katkı maddesi ve koruyucu madde içermemektedir.
Ambalaj: Bal renkli ecza şişesi + Silindir
Yağ Asitleri Kompozisyonu
( % )Doymuş Yağ Asitleri
       Kaproik Asit 11,54
       Miristik Asit 0,30
       Palmitik Asit 3,69
Doymamış Yağ Asitleri 
      Oleik Asit 56,00 ( Omega 9 )
      Linoleik Asit 28,47 ( Omega 6 )

Saklama Koşulları: Ağzı açıldıktan sonra buzdolabında saklayınız.
Kullanım Şekli: Isıl işlem uygulamadan tüketilmelidir.

tarihinde yayınlandı Yorum yapın

DEFNE TOHUMU YAĞI

Latince Bitki Adı :Laurus nobilis L.
Türkçe Bitki Adı :Defne
Drog Adı :Lauri Oleum Expressum – Defne Tohumu Yağı
İçindekilerIsıl işlem olmaksızın mekanik yöntemle üretilmiştir. % 100 Defne Tohumu Yağı. Katkı maddesi ve koruyucu madde içermemektedir. 
AmbalajBal renkli ecza şişesi + Silindir
Yağ Asitleri Kompozisyonu
( % )
Doymuş Yağ Asitleri
     Laurik Asit 24,55
     Miristik Asit 1,00
     Palmitik Asit 14,76
     Stearik Asit 1,46
Doymamış Yağ Asitleri 
     Oleik Asit 30,74 ( Omega 9 )
     Linoleik Asit 25,80 ( Omega 6 )
     Linolenik Asit 1,09 ( Omega 3 )
     Ekosenoik Asit 0,60

Aşırı duyarlı kişilerde alerjik reaksiyonlar gözlenebilir.