tarihinde yayınlandı Yorum yapın

TATLI BADEM YAĞI

Bitki adı – Latince: Prunus dulcis var. dulcis
Türkçe Bitki Adı: Badem
Drog Adı: Amygdalarum oleum

Badem tohumlarından soğuk presleme yolu ile elde edilen sabit bir yağdır. 
Bu özel üretim şekli nedeniyle bileşiminde doymamış yağ asitlerinden oleik asit (%71) ve linoleik asit (%19) oranları yüksektir. Soğuk pres badem yağı değerli yapısı nedeniyle kozmetik preparatların terkibinde kullanılmaktadır.

Badem Yağının salatalarda da kullanım alanı mevcut olup, değerli ve pahalı bir yağ oluşu bu tür bir kullanımı ön plana çıkartmaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir